Wil je linkedIn adverteren

Gepubliceerd door BillyJean007 op

Indien je als ondernemer wilt adverteren op een sociaal medium maar je niet informeel wilt overkomen dan is op LinkedIn Adverteren een goede optie. Dit netwerk is gericht op de werkende mensen die in een formele omgeving hun netwerk willen bijhouden. Niet doodgegooid worden met katten filmpjes maar relevante content en een aansluitend netwerk. Het sociaal platform is niet hetzelfde als zijn concurrenten aangezien het voor de professional is!

LinkedIn adverteren

Je doelgroep op LinkedIn

De meeste ondernemingen proberen juist vaak op een informele manier tractie te veroorzaken bij de doelgroep. Op LinkedIn werkt deze tactiek een stuk minder aangezien het een serieuzere toon heeft. Indien je overweegt om op LinkedIn te adverteren maar wil je informele content promoten dan is dat niet verstandig. Hoewel er in de adverteer markt geen vaste regels zijn kan je wel je doelgroep inschatten. Stel dat je een dienst aanbiedt dat ondersteunt bij financiële zaken voor de ZZP’er in Nederland. De doelgroep en het product vallen beide buiten de informele boot en dus zal een formele boodschap hierbij beter aanslaan. Financiële zaken zijn voor de meeste mensen serieuze zaken waar geen ruimte is voor gedoe.

Bij LinkedIn Adverteren geef je ook de mogelijkheid om zeer gericht je boodschap af te leveren. Dat blijft natuurlijk de voornaamste reden van adverteren. Dat je tegenwoordig de doelgroep zo specifiek kan benaderen zorgt voor lagere kosten en een hoger rendement.

Wat houdt dat adverteren in?

Het adverteren is echt een vak apart geworden. Waar voorheen een advertentie vaak gericht was op een consument om aankopen te doen zit hier vandaag de dag veel meer diepgang achter. Er zijn talloze studies over het bereiken van de consument en hoe je dit doet. Hieronder zal je snel en simpel lezen waar het eigenlijk om draait. De eerste stap is natuurlijk het specificeren van je doelgroep. Vervolgens moet je de doelgroep bereiken met een boodschap die naadloos aansluit. Wanneer je een doelgroep en een boodschap hebt is het belangrijk om het te testen. Zodra je boodschap als relevant en bindend wordt ervaren is die klaar voor publicatie. Haastige spoed is zelden goed dus probeer niet te gehaast je boodschap op LinkedIn te activeren. Neem tijd voor de boodschap maar ook voor de leveringswijze. Hoe vaak zal de boodschap voorbij komen en om welke tijd zit jouw doelgroep vooral op LinkedIn. Het voorbereiden van een dergelijke boodschap is essentieel voor de slagingskans. Vergeet niet goed gebruik te maken van Ads manager van LinkedIn om je boodschappen goed te managen.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *