Kindertandarts Rotterdam

Gepubliceerd door BillyJean007 op

Kindertandarts Rotterdam

Kinderen die angst hebben voor de tandarts kunnen terecht bij de Rotterdamse pedodontoloog, een kindertandarts in Rotterdam dus. Net als volwassenen zijn er ook erg veel kinderen die met geen stok richting de tandarts te krijgen zijn. De speciale kindertandarts in Rotterdam wordt overigens ook ingezet als kinderen een erg slecht gebit hebben, zoals kinderen met significante gedragsproblemen ook prima bij de kindertandarts terecht kunnen. Met name door een grote mate van duidelijkheid weet de kindertandarts het vertrouwen van het kind te winnen, zoals deze tandarts zich ook steeds houdt aan alle gemaakte afspraken.

 

Gedrag van kinderen beter inschatten

De kindertandarts in Rotterdam kan ook kinderen met een beperking, zowel lichamelijk als geestelijk, prima behandelen. De kindertandarts in Rotterdam voert in principe dezelfde behandelingen uit als de reguliere tandarts. De kindertandarts in Rotterdam heeft om zijn werk te mogen doen een postdoctorale pedodontologie opleiding gevolgd. Bijzonder aan de kindertandarts in Rotterdam is dat ze het gedrag van kinderen beter in kunnen schatten. Ook kunnen ze beter met de gedragingen van kinderen overweg. Belangrijk is dat de kindertandarts in Rotterdam het vertrouwen van de kinderen weet te winnen. En dat lukt in vrijwel alle gevallen.

 

Eerst gesprek, dan plan van aanpak en pas dan de behandelingen

De reguliere tandarts of je huisarts kan je doorverwijzen naar de kindertandarts in Rotterdam. Als een kind na verloop van tijd geen angst meer kent voor de behandelingen van de kindertandarts, dan kan weer overgestapt worden naar de reguliere tandarts. Overigens worden de behandelingen van de kindertandarts in Rotterdam vanuit de basisverzekering vergoed. De kindertandarts start een behandeltraject met een gesprek om de situatie van het gebit en dat van het kind in z’n geheel in beeld te krijgen. Aan de hand van zijn bevindingen wordt een stappenplan uitgewerkt en vervolgens worden de behandelingen gestart.

 

Vertrouwen van het kind

De kindertandarts in Rotterdam is iemand die steeds duidelijkheid biedt aan het kind in de stoel. Bovendien laat deze speciale tandarts de kinderen eerst wennen aan de behandelingen en legt hij voortdurend uit wat hij doet en nog gaat doen. Door zich steeds aan alle afspraken te houden, wordt het vertrouwen van het kind gewonnen. Ook vertelt de tandarts aan het kind wat er gedaan is en wat er tijdens een volgende behandeling op het programma staat. Ons land kent zo’n vijftig speciale kindertandartsen. Deze tandartsen worden overigens buitengewoon streng gecontroleerd en moeten zich schikken in een systeem van visitatie en herregistratie.

Categorieën: Gezondheid

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *