De swingarm om je offroad-motorfiets aan te passen

Gepubliceerd door BillyJean007 op

Als je een nieuwe motorfiets hebt gekocht, kan het handig zijn om kleine aanpassingen te doen. Dat geeft je een snellere race-ervaring. Het aanpassen van de achterbrug is een veel aanbevolen oplossing om dit te bereiken. Wat is de achterbrug en hoe werkt het? Hieronder lees je alles over een achterbrug.

Wat is een achterbrug?

Een achterbrug is een onderdeel van de achterwielophanging van moderne motorfietsen. Het element dat het wiel met het frame verbindt, wordt de achterbrug genoemd. Een achterbrug heeft meerdere functies. Met zijn stijfheid zorgt het voor uitlijning van de wielen, wat een betere wegligging op de weg garandeert. Ook kan een achterbrug het eraan bevestigde wiel oscilleren met een grote veerweg om ophanging mogelijk te maken. Daarnaast is de achterbrug perfect voor het geleiden en ondersteunen van de aandrijving van de secundaire transmissie. Ook dient het als bevestigingsbasis voor de achterrem.

De verschillende achterbruggen

Er is een grote verscheidenheid aan achterbruggen. Zo heb je de klassieke swingarm, mono-swingarm, double shock-swingarm, verlengede achterbrug en front-swingarm. De klassieke achterbrug staat bekend om zijn vrij eenvoudige U-vorm, die rechtstreeks aan het frame of de motor wordt bevestigd. De enkele arm ontstaat als de helft van een zwenkarm, waarbij het wiel maar aan één kant wordt vastgehouden. Deze wordt leuk gevonden, omdat het een betere toegankelijkheid van het achterwiel biedt.

Achterbrug merken

Als het op achterarmen gaat, zijn vele fabrikanten erg inventief in het leveren van uitstekende modellen. Hoewel sommige merken bekend zijn, zijn andere dat niet. Zo vind je op de markt de KTM achterbrug, de Husqvarna achterbrug  en ook die van vele andere merken. Door naar een online verkoopplatform te gaan, vind je verschillende modellen die zijn aangepast aan jouw behoeften, maar ook aan de vorm van jouw mountainbike.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *