Beste technieken voor dakonderhoud

Gepubliceerd door BillyJean007 op

Het schoonmaken van je dak is de juiste manier om alle aanslag en vuil van het dak te verwijderen. Voor een grondige dakreiniging kunt je beter professionele dakreinigers inhuren die gebruik maken van speciale apparatuur zoals hogedrukspuiten. 

Het coaten van dak

Er zijn veel manieren om het oude dak weer een fris en strak uiterlijk te geven en ervoor te zorgen dat je dak weer jaren mee kan. Bij coating wordt er een beschermlaag op je dak geplaatst terwijl reinigen onder de juiste druk of stoom de oplossing is voor vuile daken of gevels. Een goede dakcoating beschermt het huis tegen alle weersinvloeden. Het dak van je huis of je bedrijfsterrein absorbeert namelijk de meeste regen, wind en hagel. Daarnaast beschermt de coating je dak ook tegen de groei van mos. De coating is vocht- en Uv-bestendig en daarnaast ook een erg duurzame oplossing.

De soorten coating 

Ruwe weersomstandigheden zorgen ervoor dat je dakpannen na verloop van tijd beschadigd worden. Een beschadigde dakpan kan snel barsten wat kan leiden tot lekkage. Om het dak te beschermen tegen deze beschadigingen is het noodzakelijk om een siliconen coating aan te brengen. Siliconen coating beschermt het dak het beste tegen lekkages. Er zijn ook veel andere soorten coating beschikbaar, waaronder acryl coating, asfalt coating en polyurethaan coating. Polyurethaan coating is zeer goed bestand tegen corrosie en slijtage.

De voordelen van coating

Er zijn talloze voordelen om voor dakcoating te kiezen. Een coating is vochtwerend en ook Uv-bestendig. Hierdoor wordt het dak niet aangetast door de dagelijkse weersomstandigheden. Ook voorkomt coating de vorming van mos op het dak, waardoor je dak niet zal worden beschadigd. Als laatst is coating erg duurzaamheid zelfs bij hoge temperatuur. Dit betekent dat als je eenmaal je dak gecoat hebt, je er geen omkijken naar hebt voor een tijdje. Natuurlijk zul je wel af en toe je dak moeten reinigen om deze te onderhouden.

Categorie├źn: Bedrijfsdiensten

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *